Ga naar de inhoud van deze pagina Ga naar het zoeken Ga naar het menu
Vorige pagina

Regionale Raadsledenbijeenkomst ZA-WA

woensdag 17 april 2024

19:30 - 22:00
Locatie

Brandweerkazerne Purmerend, Gorslaan 50-52.

Toelichting

Op deze avond verzorgt de veiligheidsregio een aantal interessante en interactieve deelssessies. Deze sessies gaan over de toekomst van de brandweerzorg, de praktijk van de geneeskundige hulpverleningsorganisatie, thematiek van de politie (jeugd; weerbaarheid en criminaliteit) en de rol van het team Bevolkingszorg en de crisiscommunicatie. In de deelsessies wordt u geinformeerd, kunt u uw aandachtspunten inbrengen en hierover het gesprek hebben met elkaar. Op de avond kunt u kiezen aan welke deelsessies u deelneemt. Dit programma duurt tot ongeveer 21.15 uur.
Aansluitend kunt u kiezen uit 2 andere deelsessies: EBS praat u bij over de uitvoering van de OV concessie Zaanstreek-Waterland of een uiteenzetting door vertegenwoordigers van het MRA bureau over de 80% versie van de nieuwe MRA Agenda die binnenkort aan de raden wordt aangeboden voor wensen en opvattingen.


Vijf keer per jaar spreken raadsleden van de regiogemeenten Zaanstreek-Waterland met elkaar over onderwerpen die belangrijk zijn voor alle gemeenten. Bijvoorbeeld onderwerpen vanuit de Metropool Regio Amsterdam, Vervoersregio Amsterdam, Gemeenschappelijke regelingen, of op het gebied van het sociaal en ruimtelijk domein. Dit doen zij in deze zogenoemde Regionale Raadsleden Bijeenkomsten.

Agendapunten

 1. 1

  Deze bijeenkomst is op uitnodiging van de Veiligheidsregio Zaanstreek-Waterland in de brandweerkazerne Purmerend, Gorslaan 50-52.
  Op deze avond verzorgt de veiligheidsregio een aantal interessante en interactieve deelssessies. Deze sessies gaan over de toekomst van de brandweerzorg, de crisisbeheersing en de geneeskundige hulpverleningsorganisatie, thematiek van de politie en de rol van het team Bevolkingszorg. In de deelsessies wordt u geinformeerd, kunt u uw aandachtspunten inbrengen en hierover het gesprek hebben met elkaar. Op de avond kunt u kiezen aan welke deelsessies u deelneemt. Dit programma duurt tot ongeveer 21.15 uur.

 2. 2

  Aansluitend zijn er 2 andere deelsessies: EBS praat u bij over de uitvoering van de OV concessie Zaanstreek-Waterland of een uiteenzetting door vertegenwoordigers van het MRA bureau over de 80% versie van de nieuwe MRA Agenda die binnenkort aan de raden wordt aangeboden voor wensen en opvattingen.

 3. 3
  Ronde 2 deelsessies van de veiligheidsregio
 4. 4
  Pauze
 5. 5
  Ronde 3 deelsessie EBS en deelsessie nieuwe MRA Agenda
 6. 6
  Afsluiting met een netwerk samenzijn